T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADIYAMAN / BESNİ - Şehit Mehmet Yağmur Anadolu İmam Hatip Lisesi

OKULUMUZDA TEKNOLOJİYİ BİLİNÇLİ KULLANMA KONULU SEMİNER VERİLDİ.

Okulumuz Müdür Yardımcısı Abdurrahman ATEŞ internet, televizyon, cep telefonu ve sosyal medya kullanımıyla ilgili velilerimize 20/05/2019 tarihinde seminer verdi.

          Okulumuz Müdür Yardımcısı Abdurrahman ATEŞ internet, televizyon, cep telefonu ve sosyal medya kullanımıyla ilgili velilerimize 20/05/2019 tarihinde seminer verdi. Yaptığı konuşmada “İnternet, dünya üzerinde sadece milyonlarca bilgisayarı birbirine bağlayan bir ağ olmayıp aynı zamanda milyonlarca insanı, binlerce sosyal grubu da bağlayan bir ortamdır. Bu ortamda, insanların istediği bilgiye ulaşması, farklı kültürel ve sosyal gruplar kurması, çeşitli paylaşımlar oluşturmasını ve birbirleri ile iletişime geçmesini sağlayan araçlar sosyal ağ olarak ifade edilmektedir. Günümüzde çok yaygın bir kullanım alanına sahip olan sosyal ağlar, insanları hem olumlu hem de olumsuz yönde etkilemektedir.

Olumsuz yönde etkileri; Siber Zorbalık, Sanal Dolandırıcılık, Kişisel Bilgilerin Paylaşımı ve Kimlik Hırsızlığı, Oltalama (phishing), Pornografi /Çocuk İstismarı, Yasadışı Kumar, İnternet Bağımlılığı, Sağlık Sorunları, Yabancılarla Çevrimiçi ve Çevrimdışı İletişim, kitap okuma alışkanlığı olan kişilerin kitap okumasını azaltır ve engeller.

Olumlu yönde etkileri: internet sayesinde dünyanın her tarafından bilgiye ulaşabiliyoruz, Teknolojinin yararları sayesinde insanlar zamandan tasarruf edebiliyorlar,yapılacak işler daha basit ve hızlı bir şekilde yapılıyor, tıp alanındaki teknolojik gelişmeler sayesinde hastalıklara karşı çözümler üretilebiliyor, eğitim alanında kullanılan bilgisayar, tablet, etkileşimli tahta ve televizyon gibi aletler sayesinde öğrenme kolaylaşıyor dedi.

Toplantıya katılan velilerimize teşekkür ederiz.

22-05-201922-05-201922-05-201922-05-2019

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.05.2019 - Güncelleme: 22.05.2019 12:00 - Görüntülenme: 315
  Beğen | 0  kişi beğendi