ADIYAMAN / BESNİ - Şehit Mehmet Yağmur Anadolu İmam Hatip Lisesi

Şehit Mehmet Yağmur Anadolu İmam Hatip Lisesi

Adres
ERDEMOĞLU MAH. HACİ MUSTAFA KARA CAD. MEHMET AKIF ERSOY FEN LISESI BLOK NO: 2A BESNİ / ADIYAMAN
Vizyon
Türkiye Cumhuriyetini çağdaş uygarlık seviyesine çıkaracak eğitim ve öğretim etkinliğinin bir parçası olarak yürüttüğümüz hizmette eğitim, bilim, kültür ve tesis yönüyle kalitede en iyiye ulaşmış bir okul olmak. Evrensel eğitim öğretim ilkeleri doğrultusunda kurumsallaşmış okul kimliğine sahip olmak.
Misyon
Şehit Mehmet Yağmur Lisesi olarak; Eğitimde daha iyiye daha güzele ve daha doğruya ulaşmak. Toplumumuza; sürekli gelişerek, ilgi alanlarını genişleterek, yeteneklerini artırarak, karakterlerini geliştirerek topluma ve toplumsal sorunlara duyarlı, dürüst , çalışkan kişiliğe sahip bireyler kazandırmak.Bu doğrultuda öğrencilerimizi Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı demokratik , laik., sosyal ve hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti yasalarına karşı görev ve sorumluluklarını bilen özgür bireyler yetiştirmek.
Başarılar
Dart Kızlar Türkiye üçüncüsü,Bilek Güreşi bölge birincisi,Muay Tahai bölge birincisi,Bocce il birincisi,Kur´n´Kerim Okuma yarışması İl birincisi
Öğretim Şekli :Normal öğretim
Ulaşım
Okulumuza Besni Gaziantep, Besni Adıyaman ve Besni Gölbaşı arası her 20 dk bir araç bulunmaktadır.Şehir içinde şehir içi dolmuş çalışmaktadır.
İlçe merkezinde Erdemoğlu Mahallesinde yer almaktadır.(Fen Lisesi Eski Binası)
İl merkezine 45 km uzaklıktadır.
270 puan - 385 puan
FUTBOL ,VOLEYBOL, BASKETBOL, DART, BOCCE, FUTSAL, MASA TENİSİ...
Tubitak 4006,Tubitak Bilim Söyleşileri
Proje Çalışmaları